HEDEF YKS 2024 KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI

Yapılan Hedef 2024  YKS tecrübe paylaşım toplantısında alınan kararlar aşağıda belirtilmiştir.   A-     Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili olarak;   1-Destekleme kurslarında verimliliğin arttırma noktasında , devam devamsızlık takibinin veli ile temas halinde yapılmasına karar verilmiştir.   2- İmam hatip okullar arası DYK verimliliğini ölçme amacıyla ortak deneme sınavı yapılması   3- Bakanlığımızın yayınladığı destek kaynaklarının daha aktif kullanılması amacıyla öğretmenlerin bilinçlendirilmesine ve bu konuda tanıtım faaliyetlerinin yapılmasına karar verildi.   B-     Öğretim kurumlarında düzenlenecek kamplarla ilgili olarak;   1-İmam Hatip Liseleri arasında sosyal sportif ve sanatsal faaliyetlerin arttırılması, bu amaçla sosyalleşmenin ve birlikteliğin sağlanması amacıyla masa tenisi, geleneksel okçuluk, izcilik, doğa yürüyüşü, fotoğraf , kısa film etkinliklerin yapılmasına karar verilmiştir.   2-Yaz döneminde belirlenecek bir okulumuzun yurdu kullanılarak yatılı da olabilecek şekilde iki üç haftalık üniversiteye hazırlık kamplarının düzenlenmesine karar verildi.   3- Diğer illerdeki üniversite ile gezi yapılması kararlaştırıldı.   C-     Görünürlük faaliyetleriyle ilgili olarak;   1- Tüm okullarımızın kendi faaliyetleriyle ilgili afiş ve broşürler hazırlaması ve bu çalışmaların ilimizdeki ortaokullarda paylaşılmasına karar verilmiştir.   2-Okullarımızın yaptığı çalışmaların sosyal medyada paylaşılmak üzere, sanal olarak ortaokul ve lise müdürlüklerine ulaştırılmasına karar verildi.   3- Sosyal medyanın daha etkin kullanılmasına karar verildi.   4- Okul görünürlüğüne katkı sağlayacak öğrencilere ufuk açacak kariyer sahibi kişilerin öğrencilerle buluşturulmasına karar verildi.   D-     Deneme sınavlarıyla ilgili olarak;   1- İl genelinde tüm İmam Hatip Liselerinin katılacağı ortak deneme sınavının düzenlenmesine karar verilmiştir.   2- Deneme sınavlarında öğrencilerin akademik takiplerini sağlamak amacıyla takip sistemi programlarının kullanılmasına karar verilmiştir.

28.02.2024 31

28-02-202428-02-2024