TARİHÇEMİZ

Okulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının kasım ayında 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Ahmet KARA adlı şehidimizin adının verilmesiyle Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak faaliyete başlamıştır. Şırnak'ın zorlu sürecinden dolayı okulun 3. katı Fen Lisesi; 2. katı Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 2017-2018 Eğitim öğretim yılına başlamıştır. Daha sonra Fen Lisesi iki ay içinde taşınmış, okulumuz imam hatip lisesi olarak devam etmiştir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılının 2. Döneminde Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi, kız ve erkek imam hatip lisesi olarak ayrılmıştır. Okulumuzun 3. katında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi; 2. katında Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim-öğretim dönemini tamamlamıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının sene başında Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi başka binaya taşınmıştır. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de Şehr-i Nuh Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla proje okulları kapsamına alınmıştır. Üç yıldır Şehr-i Nuh Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

25.05.2021 1052